2006, Kuukauden artikkelit

 

Joulukuun artikkelit:

 

Mark Kilgour (2006)
Big C versus little c Creative Findings:
Domain-specific Knowledge Combination Effects on the Eminence of Creative Contributions

 

Over the last decade and a half Mark Kilgour has worked extensively throughout South-East Asia
in both private consultancy and academic positions. His main areas of research include major thought processing theories
such as categorization and cognitive structures and their application to learning, promotion, and creativity. He has also taught and researched in the area of international marketing and cross cultural training. He developed the Tourism and Hospitality program for the Chartered Institute of Marketing. His work has been published and presented in conference in the US, Singapore, Taiwan, Malaysia and New Zealand. His Creative Framework has been taught in Singapore and Germany, and was the basis for his doctoral thesis. He recently returned to NZ to complete his doctorate and currently lectures in a variety of marketing and international management papers.

Näkökulma:
Riku Oksman (2006)
Tuottaja vai liikkeenjohtaja? Näkökulma luovien alojen koulutukseen

KTM Riku Oksman tekee paraikaa väitöskirjatutkimusta Helsingin
kauppakorkeakoulussa aiheenaan tuottajan työ kulttuuri- ja media-alalla.

Marraskuun artikkelit:

Petri Sirviö (2006)
Luovuus ja suomalaisen kulttuuripolitiikan aallot
Petri Sirviö on Mieskuoro Huutajien johtaja, Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeen vetäjä ja hakemuksen kirjoittaja.

 

Aira Rusanen, Veijo Korhonen & Timo Pärkkä (2006)
SHAKE THE JELLY
Matkalla kohti uudistuvaa, ihmisläheistä ja kilpailukykyistä sisältötuotanto-Suomea vuonna 2015?

 

Aira Rusanen (KTM, MBA, NTM) toimii tällä hetkellä Stadiassa ja EVTEKissä luovien toimialojen liiketoiminta-aineiden opettajana. Hänellä on pitkä työkokemus ( vuodesta 1983 alkaen) sisältöliiketoiminnan toteuttamisesta, koulutuksesta ja tutkimuksesta. Meneillään olevassa väitöskirjatyössään hän tutkii suomalaisen luovan toimialan mikro- ja pienyritysten kasvu- ja kansainvälistymismalleja, erityisesti Japanin markkinoille. Aira Rusanen kuuluu myös Tulevaisuuden liiketoiminnan (TULIO) tutkijaryhmään.

Veijo Korhonen (DI) on työskennellyt yli 15 vuotta Nokian tuotekehityksessä erilaisten asiantuntijatiimien esimies- ja johtotehtävissä. Hänellä on 7 myönnettyä patenttia ja lisäksi hän on vastannut organisaatio- ja henkilöstökehityksestä sekä -koulutuksesta. Tällä hetkellä hän toimii lehtorina Oulun ammattikorkeakoulussa.

Timo Pärkkä (FM) on Oulun yliopiston monitieteisen V-LAB-laboratorion projektipäällikkö.

Lokakuun artikkeli:

Janne Vahtola (2006)
Dokumentaarisen radioilmaisun mahdollisuudet puheohjelmien äänellisen sisällön kehittäjänä

Janne Vahtola on työskennellyt vuodesta 2002 lähtien radiotoimittajana YLE Radio Suomen maakunnallisissa radioissa Kokkolassa ja Oulussa. Vuodesta 2005 lähtien Vahtola on opettanut äänikerrontaa Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kaupan ja
kulttuurin koulutusyksikössä. Medianomin tutkinnon jälkeen Vahtola on jatkanut opintoja Oulun yliopistossa ja on valmistumassa Mediatuottajan koulutusohjelmasta.

Syyskuun artikkeli:

Minna Tasanto (2006)
Televisiomainokset, digitalisoituminen ja ansainta

Minna Tasanto on työskennellyt seitsemän vuoden ajan oululaisessa televisiomainoksia tuottavassa mainoselokuvatuotantoyhtiössä. Tasanto jatkoi tradenomitutkintonsa jälkeen töiden ohessa opintoja Oulun yliopistossa ja on valmistumassa Mediatuottajan maisteriohjelmasta.

Elokuun artikkeli:

Minna Rainio (2006)
Taiteen ja tutkimuksen rajamailla – lähtökohtia mediataiteen ja kulttuurintutkimuksen vuoropuheluun.
TaM Minna Rainio on valokuva- ja mediataiteilija. Hän on opiskellut valokuvataidetta Englannissa (The Surrey Institute of Art & Design), naistutkimusta Helsingin yliopistossa ja audiovisuaalista mediakulttuuria ja kulttuurihistoriaa Lapin yliopistossa. Rainio
työskentelee tällä hetkellä valtion taiteilija-apurahalla sekä valmistelee väitöskirjaansa Taideteollisen korkeakoulun
koordinoimassa Elomedia-tutkijakoulussa 2007-2009.

Heinäkuun artikkeli:

Näkökulma:
Aku Alanen (2006)
Luovaan talouteen päästään vain kaikkien alojen luovuuden avulla

Tilastokeskuksen tutkija Aku Alanen on työssään kehittänyt erilaisia tapoja määrittää luovan talouden osuutta kansantaloudesta ja verrata lukuja kansainvälisesti.

Kesäkuun artikkeli

Näkökulma:
Mauri Ylä-Kotola (2006)
Miten välittää viesti 2000-luvulla? Nettitelevisiosta tilalliseen ja keholliseen mediaan

Filosofian tohtori Mauri Ylä-Kotola on Kuvataideakatemian rehtori ja hän aloittaa Lapin yliopiston rehtorina elokuussa 2006.

Toukokuun artikkeli

Näkökulma:
Juha Kronqvist (2006)
Creative Campus? – Näkökulmia yliopistojen luovuuskeskusteluun
Kirjoittaja työskentelee CreaM-projektissa suunnittelijana ja valmistelee tällä hetkellä sisältö- ja media-alan haasteisiin vastaavaa monitieteistä koulutusohjelmaa. Kyseisestä näkökulmasta on tarkoitus muokata artikkeli CreaM-projektin tulevaan julkaisuun.

Huhtikuun artikkeli

Pia Houni (2006)
Lyhyitä havaintoja luovuudesta

Artikkelin kirjoittaja Pia Houni on teatteritaiteen tohtori ja dosentti. Hän työskentelee parhaillaan Teatterimuseon johtajana (sij.) Helsingissä. Pia Houni on opettanut mm. luovaa kirjoittamista, draamaa, dramaturgiaa ja teatterin tutkimusta. Hän on tehnyt myös käsikirjoitus- ja dramatisointitöitä.

Maaliskuun artikkeli
Ilmari Leppihalme (2006)

”Käsite koetukselle ” – Sisältöliiketoimialan käsitteiden kriittistä reflektointia

Artikkelin lähtökohtana on havainto, että sisältöliiketoimialalla rehottaa termien viidakko. Alan keskustelu kaipaakin käsitteiden kriittistä reflektiota – ”käsitteen koettelua” . On luotava refleksiivinen ja kulttuurikriittinen, humanistis-kulttuurintutkimuksellinen katse ”sisältötuotannon” kenttään: tarkasteltava miten sisältöliiketoimialan käsitteitä on luotu ja käännetty, kuinka niille on annettu eri käyttöyhteyksissä erilaisia merkityksiä ja kuinka niiden hallinnasta ja "oikeasta" käyttötavasta käydään kamppailua, joka tuottaa todellisia seurauksia ja asiantiloja. Tällaisen käsitetyön tavoitteena ei ole fiksata ”oikeita” määritelmiä, vaan herätellä alan avainkäsitteiden problematisoinnin kautta kriittiseen käsitetietoisuuteen ja diskurssisensitiivisyyteen.

Helmikuun artikkeli

Näkökulma:
Pirkka Åman (2006)
Palveluiden suunnittelu yksilöllistyvän kulutuksen aikana

Tammikuun artikkeli

Paula Saastamoinen (2006)
Mobiilivideotuotannon haasteet

2005, kuukauden artikkelit

 

Joulukuun artikkeli

Puheenvuoro:

Voiko suomalainen valloittaa maailmaa? Timo Tuovinen, DOORstories
"Suomalaisella sisältöteollisuudella on vientimahdolllisuuksia maailmalla. Kohdemaiden markkinoiden ja siellä toimivien ihmisten tunteminen on kuitenkin onnistumisen edellytys. Vientityö pitää tehdä kohdemaassa paikan päällä, oman toimiston nurkasta käsin se ei onnistu."
Kirjoittaja Timo Tuovinen on ollut mukana parikymmentä vuotta suomalaisessa televisiotoiminnassa kansainvälisen ohjelmiston tuottajana ja sisältömarkkinoiden asiantuntijana. Nykyisin hän toimii itsenäisenä konsulttina DOORStories Media Content Solutions yrityksessään. Puheenvuoro on pidetty sisältöliiketoiminnan valtakunnallisten kehittäjien Rysä-tapahtumassa Vaasassa 8.6.2005

Marraskuun artikkeli

Sam Inkinen (2005)Luovan (tieto)työn haasteet

Lokakuun artikkeli

Mäenpää Marjo (2005)
Näkökulma:
Innovaatioympäristöjen tuottajat

Syyskuun artikkeli

Blomqvist Irina (2005)
Näkökulma:Content business goes international

Elokuun artikkeli:

Oinas-Kukkonen Harri (2004)
The 7C Model for Organizational Knowledge Sharing, Learning and Management.Proceedings of the Fifth European Conference on Organizational Knowledge, Learning and Capabilities
(OKLC ’04), Innsbruck, Austria, April 2-3, 2004.