Yhteystiedot

CreaM

Oulun yliopisto
Taideaineiden ja antropologian laitos
PL 1000 (Hu 302)
90014 Oulun yliopisto
tel: +358 (0)8 553 3338
fax: +358 (0)8 553 3341

Sanna Karkulehto

Projektipäällikkö
tel: +358 (0)40 841 6819

Jetta Eklöf

Projektikoordinaattori
tel: +358 (0)50 354 7021

Juha Kronqvist

Projektisuunnittelija
tel: +358 (0)41 466 0309

Pirkka Åman

Projektisuunnittelija
tel: +358 (0)45 135 9705

Ilmari Leppihalme

Projektitutkija
tel: +358 (0)40 716 7283

Sam Inkinen

Asiantuntija
sam.inkinen@eisis.org.

 

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@oulu.fi

 

Sam Inkinen
asiantuntija

Sam Inkinen (s. 1970) on tohtoriksi väitellyt mediatutkija, kirjailija ja toimittaja. Inkinen tunnetaan visionäärisenä, kulttuurikriittisenä ajattelijana, jonka keskeinen pyrkimys on akateemisen teorian kytkeminen elävään elämään ja käytäntöön. Inkinen on toiminut tutkijana ja opettajana lukuisissa eurooppalaisissa korkeakouluissa. Lisäksi hän on toiminut konsulttina ja asiantuntijana monissa media-alan kehityshankkeissa sekä kolumnistina eri tiedotusvälineiden palveluksessa.

Tohtori Inkinen on toimittanut yksin ja kollegojensa kanssa lukuisia tieteellisiä ja populaareja teoksia. Näistä mainittavimpia on arvostetun Walter de Gruyter -kustantamon julkaisema antologia Mediapolis. Aspects of Texts, Hypertexts and Multimedial Communication (1999) sekä teossarjat Mediatieteen kysymyksiä (Lapin yliopisto 1998-99) ja The Integrated Media Machine (Edita & Univ. of Lapland 1999-2005). Tulevaisuusteemoihin liittyvää tuotantoa edustaa Henrik Bruunin ja Fredrik Lindbergin kanssa toimitettu antologia Tulevaisuus.nyt. Riskiyhteiskunnan haasteet ja mahdollisuudet (Finn Lectura 2002), joka on ilmestynyt ruotsiksi nimellä Framtiden i nuet. Om konsten att möta det okända (Söderströms 2003). Kotisivut www.uwasa.fi/~sam . Sähköposti sam.inkinen@eisis.org.

 

Aira Rusanen
Projektitutkija 30.8.2006 saakka.

Aira Rusanen on kauppatieteiden maisteri ja MBA Helsingin kauppakorkeakoulusta. Hän on toiminut sisältötuotantoalalla yli kaksikymmentä vuotta erilaisissa journalistisissa, tuotannollisissa ja hallinnollisissa tehtävissä. Kahdeksan viimeistä vuotta Aira Rusanen on toiminut digitaalisen median ja yrittäjyyden koulutussuunnittelijana sekä opettajana mm. Taideteollisessa korkeakoulussa ja Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa. Lisäksi hän on tehnyt useita sisältöliiketoiminta-alan selvityksiä mm. kauppa- ja teollisuusministeriölle ja Tekesille. Aira Rusasen oma yritys Visuelli Oy Ltd kuuluu mm. Helsingin yrittäjiin ja Satu ry:hyn.
CreaM-projektissa Aira Rusasen toimenkuvana on tutkia sisältöliiketoiminnan rahoitusta ja aineettomien oikeuksien johtamista. Hän etsii kokoajan sisältöliiketoiminnan ja it-teknologian yhdistäviä caseja Taideteollisen korkeakoulun väitöskirjatutkimukseensa. Ota yhteyttä Airaan aira.rusanen ät oulu.fi tai 050-5208498.

Aira Rusanen is M.Sc (economics) and MBA from Helsinki School of Economics. She has been working in the field of content business management over 20 years. Last eight years she has been working as educational planner and teacher in digital media and entrepreneurship at University of Art and Design and Helsinki Polytechnic Stadia.
Aira Rusanen is a doctoral student at University of Art and Design (Industrial and Strategic Design) and her reseach topics in CreaM-project are Creative Business Management and Financing. Do not hesitate to contact Aira aira.rusanen ät oulu.fi ,
if you think you have an excellent case in Creative Industry Collaboration (ICT and Content).

Leena Viitanen
Projektitutkija 30.10.2006 saakka.

FK Leena Viitanen on toiminut vuodesta 1994 alkaen Oulun yliopiston koulutus- ja tutkimuspalveluissa kulttuuri- ja taidealan täydennyskoulutussuunnittelijana ja projektipäällikkönä. Vuodesta 1999 hän on ollut mukana kehittämässä Oulun seudun media- ja sisältöklusteria ja tässä työssä hän on toiminut mm. Oulun Media Forumin koulutus- ja tutkimustyöryhmän vetäjänä, Oulun yliopiston sisältötuotannon kehittämistyöryhmän jäsenenä, Oulun yliopiston MediaTeamin DOK-digitaalinen kulttuuriobjekti -hankkeen asiantuntijajäsenenä sekä METKAn ohjausryhmän jäsenenä. Omia toteutettuja hankkeita ovat mm. maakunnallinen kulttuuriperinnön digitointi- ja tuotteistamishanke Maa Ponteva (2000-2002) ja Verkkosisältöjen tuottajakoulutus (2003). Tällä hetkellä työn alla on perinteisen ja digitaalisen median käsikirjoittajakoulutuksen suunnittelu. Leena on suorittanut 1999/2000 European Diploma in Cultural Project Management –koulutuksen ja on eurooppalaisen kulttuuriverkoston Oraclen jäsen.

CreaMin osa-aikaisena tutkijana Leena toteuttaa Pohjois-Suomen media-alan koulutuskartoituksen sekä yhdessä suunnittelija Pirkka Åmanin kanssa sisältö- ja media-alan toimialatutkimuksen. Tavoitteena on selvittää alan koulutustarjonta, osaamistarve ja kehityshaasteet Pohjois-Suomessa.

Ilmari Leppihalme
Projektitutkija

Ilmari Leppihalme (FL) on toiminut vuodesta 1994 erilaisissa tehtävissä Oulun yliopiston Taideaineiden ja antropologian laitoksella (kirjallisuuden tuntiopettaja, assistentti, yliassistentti, amanuenssi, lehtori). Hän on myös kirjoittanut tieteellisiä artikkeleita, toimittanut kirjoja, laatinut sisältöjä verkkosivuille ja virtuaalisiin oppimisympäristöihin sekä koordinoinut valtakunnallisia ja kansainvälisiä seminaareja. Työnsä ohella Leppihalme on suorittanut mediatuottajaopintoja Oulun yliopiston Mediatuottajan maisteriohjelmassa 2003–2005 sekä osallistunut valtakunnalliseen ja monitieteiseen Sukupuolijärjestelmä-tutkijakouluun Helsingin yliopiston Kristiina-instituutissa. Vuodesta 2001 Leppihalme on suunnitellut ja ohjannut verkkokursseja Kirjallisuustieteen valtakunnallisessa virtuaaliyliopisto -hankkeessa. Leppihalmeen työhistoriaan kuuluu myös työskentely copy writerina markkinointi- ja viestintätoimistossa. CreaM-projektissa Leppihalme tutkii sisältöliiketoimialan käsitteenmuodostusta osana niitä muutosdiskursseja, jotka kuvaavat globalisoituvan, dematerialisoituvan, markkinoituvan, medioituvan ja digitalisoituvan kulttuurin murrosta yleensä. Tältä pohjalta hän myös suunnittelee virtuaalista oppimisympäristöä, joka johdattaa sisältöliiketoimialaan sen avainkäsitteiden kriittisen reflektoinnin kautta. Leppihalme on myös CreaMin edustajana mukana koordinoimassa alueellisen kulttuuriportaalin suunnittelutyötä ja tutkii tässä hankkeessa kulttuuristen sisältöjen mahdollisuuksia Oulun seudun menestystekijänä.

Juha Kronqvist
projektisuunniittelija

Juha Kronqvist (KM) on valmistunut Oulun yliopistosta M.Ed. International ­ ohjelmasta erityisaloinaan monikulttuurisuus ja kansainvälisyyskasvatus. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt Waikaton yliopistossa, Uudessa Seelannissa, kahdessa opetussuunnitelman arviointi- ja kehitysprosessissa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. opetustyössä, kulttuurialalla sekä nuorisotyössä. CreaM-projektin ohella hän tekee töitä myös Uudessa Seelannissa sijaitsevalle käännöstoimistolle. Hänet on hyväksytty Turun yliopistoon jatko-opiskelijaksi aiheenaan koulutuspoliittiset muutokset. CreaM hankkeessa Juha Kronqvistin tehtävänä on keskittyä sisältöalan yliopistollisen koulutuksen muodon ja sen asemoinnin selvittämiseen. Tavoitteena on kartoittaa monitieteisen ja mahdollisesti kansainvälisen opinto-ohjelman vakinaistamisen mahdollisuuksia Oulun yliopistossa. Lisäksi hän tekee suunnittelu- ja selvitystyötä liittyen CreaM-hankkeen tavoitteisiin.

Jetta Eklöf
Projektikoordinaattori

Jetta Eklöf (KM) on toiminut sisältö- ja mediatoimialalla erilaisissa kehitys- verkostoitumis-, ja koulutustehtävissä. Oulun yliopiston mediatuottajan maisteriohjelman projektikoordinaattorina hän työskenteli vuonna 2004, vastaten mm.kansainvälisen EAVE- elokuva-tuottajakoulutuksen järjestelyistä ja CreaM-hankkeen suunnittelusta. Pohjoisessa elokuva- ja mediakeskuksessa POEM:ssa hänen vastuullaan on ollut vuonna 2003 Oulun kaupungin kasvusopimuksen sisältö- ja mediaklusterin koordinaattorin tehtävät ja mm. Media Forumin perustavia toimenpiteitä. Tampereen MindTrek-mediaviikolla hän on toiminut näyttelykoordinaattorina (digitaalinen media ja kuva) vuonna 2002. Hän on opiskellut täydennyskoulutuksena tietoverkkomainontaa ja markkinointia. Jetta on toiminut 90-luvulla koulutussuunnittelijana mm. Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa (mm. humanistiset ja yhteiskuntatieteet) ja Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän yksikössä. Tampereen yliopiston kasvatustieteiden laitoksella hän on työskennellyt kansainvälisten asioiden sihteerinä, vastaten mm. kokemuksellisen oppimisen maailmankonferenssin järjestelyistä, kansainväisistä tutkijatapaamisista ja opiskelijavaihdosta. CreaM-hankkeessa Jetta Eklöf:n vastuulla on tiedotus-, tapahtuma-, verkostoitumis-, hallinto- ja kehittämistehtäviä.

Sanna Karkulehto
Projektipäällikkö

Kulttuurin, median, viestinnän ja sisältöalan tuotanto-, koulutus- ja tutkimusympäristöissä työskennellyt Sanna Karkulehto (FL) siirtyi hankkeistamaansa CreaM-projektiin Oulun yliopiston mediatuottajan maisteriohjelma METKAn projektipäällikon tehtävistä. METKA-projektissa hän vastasi projektin hallinnoinnin ohessa mm. maisteriohjelman opinnoista ja ohjauksesta, tapahtumien organisoinnista sekä tiedottamisesta ja markkinoinnista. Lisäksi hän osallistui aktiivisesti sisältö- ja media-alan alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämis- ja verkostoitumistyöhön. Vuonna 2004 hän suoritti vuoden mittaisen eurooppalaisille audiovisuaalisen alan ammattilaisille suunnatun EAVE-tuottajakoulutuksen. Aiemmin Karkulehto on työskennellyt kulttuuri- ja tapahtumatuotannoissa, liike elämässä, nuoriso- ja kulttuuritoimessa sekä tutkimus- ja koulutussektoreilla. Hän on työskennellyt mm. tuottajana ja tiedottajana, yliopistotutkijana ja opettajana. Vuosina 1998-1999 hän suoritti jatko-opintoja Yhdysvalloissa ja teki tutkimusta professori Judith Fetterleyn ohjauksessa. Hän on julkaissu tutkimusalueeltaan useita artikkeleita ja toimittanut artikkelikokoelmia.

http://cc.oulu.fi/~skarkule/index.htm

Pirkka Åman
Projektisuunnitelija

Valtiotieteiden maisteri Pirkka Åman on toiminut media-alan tutkimus-, suunnittelu- ja arviointitehtävissä sekä vapaana kirjoittajana.Åmanin erikoisalana on medioiden ja ihmisten väliset vuorovaikutussuhteet ja niihin liittyvät kulttuuriset ilmiöt. CreaM-hankkeessa Åmanin tehtävänä on pääasiassa tutkijaryhmän ja toimialan tarpeista nousevan selvitys- ja raportointityön tekeminen. Pohjois-Suomen sisältötoimialan toimialaselvityksen pilottihaastatteluissa hän haastatteli Oulun seudun vahvimpia sisältöalan yrityksiä keskeisten teemojen selvittämiseksi. Åman kirjoitti CreaMin kuukauden artikkelin helmikuussa 2006. Artikkeli käsittelee palveluiden käyttäjälähtöistä suunnittelua yksilöllistyvän kulutuksen aikana.

Viime aikoina Åman on valmistellut artikkelia verkkomusiikkipalveluiden suositusominaisuuksista palveluiden käyttäjäkokemuksen parantajina Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratorioon tehtävää väitöskirjaa sekä CreaM-projektin omaa julkaisua varten. Väitöskirjan aiheena on “Käyttäjälähtöisiä skenaarioita ja malleja digitaaalisen musiikin jakeluun ja kulutukseen”. Lisäksi Åman on viime aikoina kirjoittanut digimedian ja mainonnan ammattilaisille suunnatuille Rekaksois.com ja Nelosen Mainospaikka-verkkosivuille muun muassa digimedia-alan työharjoittelusta ja mobiili-tv:n mainonnasta.